2010. augusztus 2., hétfő

SHINPAKU BACK TO SILVANUS GARDEN CENTER


6 megjegyzés:

Tóth-Szabó Balázs írta...

Igen szép. Ezt láttuk kint is, ugye?
Akkor is tetszett, most is.
Klasszikus moyogi. Pont ilyennek ábrázolják mindenhol.
Szerencsésnek mondhatod magad, hogy ilyen növényekkel dolgozol nap, mint nap!
Balázs

Sándor Papp írta...

Helló Balázs!
Igen,ez az a bizonyos fa. Valóban szerencsés helyzetben vagyok,hogy ilyen fákkal dolgozhatok,de úgy gondolom,hogy a sok bonsaiért hozott "áldozat" mostanában hozta meg "kárpótlását". Íme ez a fa az egyik "kárpótlás"...

Tóth-Szabó Balázs írta...

Sanyi! De megfogtad a lényeget ezzel a mondatoddal! Sajnos kevesen érzik így és mutatnak kellő alázatot.

Sándor Papp írta...

...hallottam megjegyzéseket,hogy milyen könnyű nekem bonsait alakítani,hiszen micsoda alapanyagokkal dolgozom...."csak egy olló kattintás itt,meg egy ott és máris kész a csodás bonsai...! Hát csakis ennyi az én munkám.... Szeretettel várok minden olyan jelentkezőt aki "két-három" olló kattintással képes egy szép fát kialakítani egy japán alapanyagból,vagy akár egy kertészeti fából,yamadoriból,vagy akár a nagyszülők kertjéből megmentett fácskából....Üdvözlettel:Papp Sándor a MARCZIKA KFT Bonsai kertjének vezetője,a SHOHINMAFFIA tagja,és az Egyetemi Bonsai club x sorszámú tagja.

Tóth-Szabó Balázs írta...

Hángérien rögvalóság. Hogyan gondolhatja valaki, hogy csak ezen múlik ?! Csináljunk páros alakítást, ugyanolyan szintű alapanyagból és meglátjuk ki, mire jut. Hogy emberek ennyire ..., nem is tudom. Ez irigység!
Nem tisztem védeni téged, remélem olvassa az is, aki ilyesmiket gondol, mond, nagyjából sejtem mennyi munkád, befektetett energiád van ebben az egészben, hogy az anyagi áldozatokat ne is említsem.
Na jó, lapozzunk, mert csak felhúzom magam.

Tirpák Bálint Gábor írta...

... ha megengeded Sanyi, én csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, milyen könnyű neked...
Szerintem "könnyű" neked, igen, mert a jelenlegi "állapotod" mögött van valami! "Könnyű", mert nem a könnyebbik utat választottad...
Ha meg irigyel valaki, annak Bíró Tamás mondását ajánlom, ha valaki irigyelne, ne tegye, mert mindenért megküzdöttem...(nem szó szerint idéztem, csak a lényegét írtam le annak amit ő egyszer ezzel kapcsolatban mondott)
Aki irígy az hülje... de erőst!
(Nekem időbe tellett, míg megtanultam, hogy ne hasonlítgassam össze magam mások eredményeivel, másoknak is ezt ajánlom. Különösen ha bonsairól van szó. Saját "én" saját út, saját eredmények, valóság, realitás...)
Aki foglalkozik a tánc valamely ágazatával, az tudja, hogy akkor táncol valaki jól, ha az egész folyamat úgy néz ki kívülről, mintha azt bárki utánna tudná csinálni. Aztán mikor a bárkik megpróbálják...
Valahogy így van ez a bonsai-al is szerintem.
Különben is, -általánosságként- bárki csinálhat bármilyen bonsait, de valamilyet csak valaki! :)